Колоритният журналист, писател и светски лъв Любомир Милчев - Денди почина на

...
Колоритният журналист, писател и светски лъв Любомир Милчев - Денди почина на
Коментари Харесай

Почина Любомир Милчев-Денди

Колоритният публицист, публицист и " всемирски лъв "  Любомир Милчев - Денди почина на 58 години. Новината за кончината му бе доказана от столичната болница " Света Анна ", където той лежеше в кома в продължение на повече от месец.

На 17 февруари Денди беше открит в безсъзнание в жилището си. Предположенията бяха, че е бил пребит. Беше формирано и досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране. По-късно се появи версията, че е паднал и се е наранил самичък. Оттогава той бе в болница " Св. Анна " в кома. Заради тежката черепно-мозъчна лекарите не даваха огромни очаквания за живота му. Денди е умрял, без да пристигна в схващане след случая.

Любомир Милчев е роден през 1963 година в град Станке Димитров, през днешния ден Дупница. Семейството му се реалокира в Перник (където отраства), след това в София. През 1988 година приключва специалностите „ Културология “ и „ Българска лингвистика “ в Софийския университет „ Климент Охридски “. По време на докторантура специализира в Хайделбергския университет и университета в Бохум, Германия.

Бил е основен редактор на културно-информационния указател за София " Градът ", водил е фешън и всемирски рубрики за разнообразни издания. Автор е на над 15 книги с разкази, лирика, журналистика. През 90-те води предаването " Семеен албум "  по Българска национална телевизия. Впоследствие поради колоритната си персона е канен за присъединяване в многочислени тв излъчвания, измежду които първият " ВИП брат " през 2006 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР